Opstand in Belgische gevangenis Andenne

17 nov

Voorlopig alleen nog maar nieuws uit reguliere media:

In de gevangenis van Andenne in de Belgische provincie Namen zijn gedetineerden massaal in opstand gekomen. Circa 150 gedetineerden in de gevangenis van Andenne in het oosten van België hebben woensdagavond 16 november laat zes van de 12 vleugels van het cellencomplex enkele uren bezet gehouden. Ze stichtten onder meer verscheidene brandjes.

Na een activiteit, die rond 21.30 uur was afgelopen, wilden de gevangenen niet naar hun cel terugkeren. De brandweer en de politie werden daarna opgeroepen. Een politie-unit van de Directie Speciale Eenheden zorgde ervoor dat alle gevangenen uiteindelijk naar hun cel terugkeerden. De brandweer bluste de brandjes die door de gedetineerden waren aangestoken, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De zegsman stelde dat de schade in de gevangenis aanzienlijk is. Zo werd een bureau in brand gestoken, zijn brandslangen beschadigd en sneuvelden er ruiten. Volgens de woordvoerder van de brandweer raakte niemand gewond. Verschillende gevangenen betoogden tegen de gevallen van geweldpleging door politieagenten tegen gedetineerden in Vorst.


<span>%d</span> bloggers liken dit: