Een bericht van de samenzweerders:

3 feb

Vrijdag 2 maart, solidariteit avond met de G20 gevangen!

Bollox, 1ste Schinkelstraat 14. Start: rond 20:30
*English below

Een activist uit Toronto komt vertellen over de samenwerking tussen groepen en hoe die verzet georganiseerd hebben, over de politie infiltratie van de groepen die daarmee bezig waren, de samenzwerings aanklachten en de verdere juridische nasleep rond het G20 verzet in 2010. Verder zal er gelegenheid zijn kaarten en brieven te schrijven en zijn er benefiet Zines en buttons te koop.
Om 19u eten in de MKZ (reserveren: 0206790712)
Info-avond begint in de Bollox na het eten, rond 20:30.

Check het filmpje hieronder: Een bericht van de zogenaamde samenzweerders

*An activist from Toronto will talk about the city-wide organising, the police infiltration, the conspiracy charges and other legal fall-out surrounding the G20 resistance in Toronto. There will be postcards to write the prisoners and benefiet zines & buttons.
Food at the MKZ @ 7(to reserve: 0206790712), info night in the Bollox afterwards, round 20:30

Check the video below for a message from the so-called conspiritors

De Canadese staat had voor de  “beveiliging” van de 2010 G8/G20 bijeenkomst,  het astronomische bedrag van 1 miljard dollar uitgetrokken (~800 miljoen euro). Een greep uit de gevolgen:

1100 mensen werden gearresteerd, 300 werden ook aangeklaagd. Het grootste gedeelte zag na maanden onzekerheid, de aanklacht wegens gebrek aan bewijs vervallen. Een flink deel van de arrestaties waren “preventief”.

17 mensen moesten uiteindelijk voor komen. Na onderling overleg verklaarden 6 van hen schuldig aan “counseling mischief” (~ aanzetten tot ordeverstoring) en werden veroordeeld tot straffen van een paar maanden tot 2 jaar cel. Ze deden dit om de schade van de repressie zo klein mogelijk te houden (en bijvoorbeeld deportatie van een van de aangeklaagden te voorkomen).

De 17 stonden 18 maanden onder huisarrest, dat houdt onder andere in dat ze niet mochten mee doen aan demonstraties en dat ze zich niet in het openbaar konden uitspreken. Van hen werden dus slecht enkelen uiteindelijk veroordeeld.

De groepen die protest tegen de G20 organiseerden werden geïnfiltreerd. In de aanloop naar de top heeft de Canadese smeris de grootste politie spionage campagne in de Canadese geschiedenis opgezet en deze bespioneerd groepen activisten en organizers tot op de dag van vandaag.

Lees de verklaringen van enkelen van de veroordeelden:

Mandy Hiscocks (January 13, 2012)

Leah Henderson (December 20, 2011)

Peter Hopperton (November 28, 2011)

Adam Lewis (November 28, 2011)

<span>%d</span> bloggers liken dit: