Solidariteit met de NO TAV-arrestanten gaat door!

2 mrt

door ABC Nijmegen

De afgelopen weken bleef het aantal solidariteitsacties en initiatieven met de NO TAV-arrestanten groeien: in verschillende delen van Italië waren er demonstraties en picketlines, boodschappen van support vanuit heel Italië en andere landen zoals Tunesië en Baskenland (waar mensen al jaren dezelfde strijd voeren) en geldinzamelingsacties werden er opgezet. Een aantal dagen na de arrestaties werd er een benefietconcert georganiseerd in de buurt van Turijn’s grootste gevangenis. De meeste lokale NO TAV-gevangenen worden hier vastgehouden.

Kort na de publicatie van een brief van de NO TAV-activisten in Turijn’s gevangenis Le Valette, waarin de slechte staat van het gebouw genoem wordt, heeft de groep ‘Anonymous’ de website van de gevangenis gehackt, om nog eens hun solidariteit met de NO TAV-strijd duidelijk te maken- zoals reeds gebeurd in december, toen ze de websites van ‘YES TAV’ en diens politieke supporters hebben gehackt. De operatie werd slechts enkele uren nadat een aantal activisten overgeplaatst waren naar de La Vallette gevangenis uitgevoerd. De activisten werden overgeplaatst vanwege hun ” pogingen om onrust te veroorzaken en andere gevangenen te betrekken in hun protesten’’, aldus de autoriteiten.

Ondertussen kwam er goed nieuws voor enkelen van hun: Gabriela, Jacopo, Samu, Tobia, Lorenzo en Giuseppe zijn allemaal vrijgelaten en zijn nu onder huisarrest geplaatst, helaas nog steeds gelimiteerd door een lange reeks verboden en borgvoorwaarden. Hieronder staat een up to date lijst met namen van activisten die nog steeds in de gevangenis zitten. De ‘InfoAut’ crew heeft een brief van Giorgio in het Engels vertaald. (Giorgio is een van de mensen die betrokken was bij de protesten in de La Vallette gevangenis om vervolgens te worden overgeplaatst): http://www.infoaut.org/index.php/english/item/3993-letter-from-jail-by-g…

De activisten die nog in de gevangenis zitten, zijn:

Alessio Del Sordo – C.C. via Pianezza 300 – 10151 Torino
Matteo Grieco – C.R. San Michele – Strada Statale 31 – 15100 Alessandria
Maurizio Ferrari – Carcere San Vittore – Piazza Filangeri 2 – 20123 Milano
Marcelo Damian Jara Marin – Carcere San Vittore – Piazza Filangeri 2 – 20123 Milano
Gabriele Filippi – Carcere di Marassi – Piazzale Marassi 2 – 16139 Genova
Giorgio Rossetto – C.R. – loc. Cascina Felicina via Regioni Bronda 19/b – 12037 Saluzzo (CN)
Luca Cientanni – C.C. corso Vercelli 165 – 10015 Ivrea (TO)
Juan Antonio Sorroche Fernandez – C.C. – Via Beccaria, 13 – Loc. Spini di Gardolo – 38014 Gardolo (TN)
Antonio Ginetti – Casa Circondariale – Via dei Macelli 13 – 51100 Pistoia

Er zullen deze maand in verschillende steden gevangenen schrijfavonden gehouden worden waar er naar deze gevangenen geschreven gaat worden. Deze vinden plaats op:
– 7 maart: in huize spoorloos te Emmen tijdens het eetcafe om 18:00: www.indymedia.nl/node/2717
– 28 maart: in de klinker te Nijmegen tijdens het soepcafe om 18:30: www.abcnijmegen.wordpress.com

Meer informatie en nieuws over de strijd tegen de hogesnelheidslijn (TAV) is o.a. te vinden op: http://italycalling.wordpress.com/ (engels), 325.nostate.net (engels) , http://contrainfo.espiv.net/ (verschillende talen) , http://www.notav.eu/ (italiaans) en http://www.notav.info/(italiaans)

Website: www.abcnijmegen.wordpress.com
Email: abcnijmegen(at)riseup.net

<span>%d</span> bloggers liken dit: