24/06/2012: “Presentatie over de anarchistische beweging in Rusland”

8 jun

De AGA organiseert op zondag 24 juni een avond over het hedendaags anarchisme in Rusland.

De Fin Antti Rautiainen uit Moskou zal vertellen over de huidige anarchistische beweging in Rusland, o.a. over de successen en mislukkingen. Hij woonde 13 jaar in Moskou en nam deel aan veel anarchistische activiteiten. Hij is lid van de anarchistische organisatie Autonome Actie en het Anarchist Black Cross van Moskou. Hij was een van de redacteuren van het blad “Avtonom” en bekommerde zich om antimilitaristische acties en dienstweigering.

rautiainen_200 (19k image)
Antti Rautiainen

Daardoor werd door de Russische immigratiedienst zijn verblijfsvergunning ingetrokken op 29 maart van dit jaar. Hij zou hebben “opgeroepen tot een gewelddadige omverwerping van de grondwettelijke orde, of op andere wijze een bedreiging vormen voor de veiligheid van de Russische Federatie en haar burgers “. Deze actie zou ingegeven zijn door de Rusische geheime dienst, de FSB. Hij kreeg 15 dagen de tijd om te vertrekken, maar vecht zijn uitzetting aan met behulp van de mensenrechtenorganisatie “Civic Action”.

Rautiainen woonde sinds 1999 in Moskou. Gedurende 1999 – 2000 studeerde hij aan de Staats Universiteit van Moskou via een uitwisselingsprogramma tussen Rusland en Finland. Daarna zette hij zijn studie voort aan de ‘People’s Friendship’ Universiteit van Rusland. Eerst bij de faculteit van de exacte wetenschappen natuurkunde, later als afgestudeerde student bij de facultei van informatietechnologie. De laatste twee jaar was hij werkzaam als computerprogrammeur.

De Russische kameraden hielden ook een actie tegen de uitzetting van Anti, zie hier

ProtesttegenUitzewttingAnttiRautiainen (24k image)
Protest tegen uitzetting Antti Rautiainen

Meer informatie over anarchistische activiteiten in Rusland (in het Engels) vind je op avtonom.org/en

De avond begint om 19.00 uur in:
Anarchistische Bibliotheek / Bollox
Eerste Schinkelstraat 14-16
Amsterdam

<span>%d</span> bloggers liken dit: