[Teksten & Video]

Hier een aantal links naar teksten die gaan over het hoe en waarom van de strijd tegen gevangenissen. Sommige van deze teksten worden door ons ook uitgegeven op papier.

– 3 Positions Against Prison, over (de problemen met) strijden tegen gevangenissen vanuit verschillend perspectieven. (Het pdf heeft een print opmaak, dus van het scherm leest het nogal verwarrend)

In Wit-Rusland worden anarchisten al jaren vervolgd. Op 7 maart 2013 postte Anarchist Radio Berlin heeft een interview met hen dat hier te beluisteren is:

– In mei 2011 is de brochure “Activisme is mijn wraak!”  uitgegeven door de Anarchistische Groep Amsterdam.  Het is een vertaling van een toespraak gegeven door de bekende Sheffieldse anarchist Mark Barnsley. De toespraak werd in september 2003 geven in de Amsterdam maar heeft nog maar weinig aan actualiteit ingeboed.  Het verhaal van Marks veroordeling op valse gronden valt overal op het internet terug te vinden. Maar deze brochure, die uitstekend vertaald en mooi uitgegeven is overigens, is echt een aanwinst en een goede introductie in de bajesstrijd past, present en future. Hij kost 2,50 en is o.a. verkrijgbaar in de AGA stand, de distro’s van ABC Nijmegen en Amsterdam, het Fort van Sjakoo of door een mailtje te sturen naar aga@agamsterdam.org.  Hopelijk kunnen we hier binnenkort een digitale versie posten.

Een Amsterdamse activiste heeft over haar ervaringen in vreemdelingendetentie een zine gepubliceert. Het heet ‘Still People’ en is verkrijgbaar bij ’t Fort van Sjakoo of  hier in pdf te lezen.

– Bedenkingen Bij De Bak is een discussie tekst bij  ‘Van God Los #2’  (De tekst begint op pagina 26). De tekst geeft een waardevolle analyse van wat er gebeurd als de staat zich gaat bemoeien met een conflict en probeert gevangenissen en gevangenisstraf te plaatsen in de context van omgaan met conflict. De tekst is niet altijd even makkelijk, maar als je het geduld ervoor op kunt brengen is het de moeite van het lezen waard.

– “Britse antifascisten na twee jaar slepende zaak veroordeeld.”  Hier een link naar een  artikel over een zaak waar ABC Amsterdam ook veel aandacht aan besteed heeft. Die van de Britse Antifa’s in 2011, die juist OMDAT er GEEN AANGIFTE tegen hen lag tot ontzettend lange straffen veroordeeld konden worden. Het artikel verscheen eerder in de Directe Aktie #24 onder de naam “Britse antifascisten na twee jaar slepende zaak veroordeeld”.

Over de bloeiende handel in opsluiting: ‘Handel in Vreemdelingenangst: Een markt voor de detentie industrie’ is een bespreking van een boek van Claire Rodier van de ‘Groupe d’information et de soutien des immigrés’ (Informatiegroep ter ondersteuning van migranten) Waarin uitgelegd wordt waarom het kapitalisme voor een immer uitdijende gevangenisindustrie zorgt.

In oktober 1993 nam Charlie Ryder deel aan een demonstratie in Welling, in het zuidoosten van Londen, om het hoofdkwartier van een Britse nazi partij (British National Party) te sluiten. De demonstratie werd door de politie aangevallen en mondde uit in een flinke rel.
Een paar maanden later zag Charlie beelden van zichzelf terug in een van Groot-Brittannië’s meest bekeken tv-shows ‘Crime Monthly’. Hij werd gearresteerd en, na een periode van 2 jaar, veroordeeld tot 16 maanden cel. In de gevangenis verzamelde hij brieven, gedichten en tekeningen in een dagboek. Samen vormen ze de basis van deze theatervoorstelling:

 

 

 

<span>%d</span> bloggers liken dit: